helt-raa-mangokake-oslo-raw-paske

En vakker kake, også i «vanlig» størrelse. Den på bildet er frossen, derfor ser den litt «knudrete».

Rå kake er noe av det beste jeg vet. Likevel er det av en eller annen grunn to år siden sist jeg lagde en. Begge ga definitivt mersmak!

Jeg er fast gjest hos Oslo Raw, og er så imponert over hva gründer og kakeguru Tiril Refsum har fått til. Her kan du se videointervjuet mitt med henne.

Det er nesten flaut å innrømme at mango- og pasjonsfruktkaken er den første oppskriften jeg tester fra den lekre boken Rågodt. Men det blir definitivt ikke den siste. Boken bugner av over 100 deilige oppskrifter på alt fra kjernesunn, rå brunsj til syndige fristelser som ikke er så syndige som de ser ut til likevel:

Alle kakene er nemlig sukkerfrie, glutenfrie, melkefrie og veganske. Og veldig, veldig gode!

Mangokaken ble særdeles både frisk og kremete, og barna elsker den. Også er den jo skreddersydd for påsken med sin solgule farge? Heldigvis har jeg fått lov av Tiril til å dele oppskriften med dere.

Mango- og pasjonsfruktkake til 16 porsjoner:

Kakebunn:

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl tørket mango, grovhakket
  • 2 dl mandler
  • 15 små, friske dadler uten stein
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 ss mandelsmør
  • 1 ss fibersirup
  • 1 dl bokhvete

Mangokrem: 

  • 7 dl frisk eller fryst mango
  • 4 pasjonsfrukt
  • 3 dl bløtlagte cashewnøtter
  • 1/2 malt gurkemeie
  • 1/2 dl smeltet kokosolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss agavesirup
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts salt

Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en kjøkkenmaskin, unntatt fibersirup og bokhvete, og kjør til alt er grovhakket og godt blandet. Tilsett sirupen, slik at deigen blir mer klissete. Dekk en rund form med bakepapir og klem ut deigen i formen sammen med bokhvete. Klem den godt opp langs kantene.

Skrell den friske mangoen. Fryst mango må først tine i romtemperatur. Ha alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn og luftig krem. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaken i fryseren.

Jeg lagde normal porsjon, men Tiril pleier å doble mengden mangokrem. Merk bare at du da må fryse kaken lagvis så ikke kremen renner over formen! Da får du den lekre høyden som på oppslagsbildet og nok til nesten dobbelt så mange gjester. Ta høyde for at den bruker et par timer på å tine hvis den har vært fryst over natten.

Pynt gjerne med frisk pasjonsfrukt eller spiselige blomster før servering.

mango-kake-pasjonsfrukt-oslo-raw-cake-green-house

Solgul, frisk og full av næringsstoffer!

Med dette tar Green House en liten ukes påskeferie, og jeg skal prøve meg på en liten digital detox. Hvordan tror du det går? Ha en strålende påske til vi skrives igjen! 

Videopremiere: Rå nytelse hos Oslo Raw