red-hot-soup-tomat-suppe
KJØKKENET

Red red soup

Hvis du liker å kjøpe grønnsaker, som meg, har du kanskje alt du trenger til denne enkle, deilige suppen.

Har du noen «redningstips» til festantrekk, som den lille sorte kjolen som alltid funker? Dette er min «redningsmiddag» til hverdags – når vi ikke har planlagt noe og ikke rekker å handle. Nettopp fordi den egentlig ikke har noen oppskrift (men du skal selvsagt få en likevel), og kan varieres i det uendelige. Og er en av de kjappeste rettene jeg lager fra bunnen av!

Liker du ikke selleri, som jeg synes gir en god bismak, kan du for eksempel bruke grillet paprika eller ajvar isteden. Vil du ha mer fylde og proteiner, kan du tilsette linser eller byggryn. Eller du kan gjøre den til en italiensk bønnegryte ved å droppe stavmikser og tilsette flere typer bønner. Vil du ha den litt heit, tilsett fersk chili. Og så videre. Men oppskriften under er et fint utgangspunkt.

Det eneste du ha i skapet, er hakkede tomater på boks eller kartong (jeg foretrekker sistnevnte, og pleier å kjøpe den økologiske fra Go Green), løk, grønnsakbuljong og gulrot. Gulroten gir nemlig suppen en søt snert som både store og små barn elsker. Det er også godt å tilsette en liten dæsj rømme eller fløte for å gjøre smaken rundere og fargen lysere. Men dropper du det, er denne suppen helt vegansk.

Tomatsuppe til to skrubbsultne voksne eller en liten familie:

  • 2 kartonger tomater
  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 gulrot
  • 2 store stenger selleri
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 liter grønnsakskraft eller -buljong
  • En liten skvett fløte eller rømmeklatt hvis du vil
  • Hampfrø, solsikkefrø eller friske urter

Grovrasp gulroten og kutt sellerien i middels store biter. Skjær løken og hvitløken i biter, la surre i god olivenolje (husk å røre!) i en middels stor gryte til den er blank og gulaktig.  Tilsett gulrot og selleri og fres i et par minutter. Hell over kraft eller buljong, tilsett de hakkede tomatene og la koke i cirka 10 minutter.

Smak til med salt og pepper etter ønske, og tilsett en skvett fløte (gjerne vegansk) rett før du tar gryten av platen. Jeg kjører den i blender eller bruker stavmikser for å få den helt jevn, siden kidsa elsker det, men det kan du selvsagt droppe hvis du liker litt struktur.

Pynt med frø eller urter; i dag brukte jeg et par greiner timian. Servér litt godt brød til og senk skuldrene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!