INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER

korres-toothpaste-humble-brush-anja-stang

To gode venner, med både miljø og tenner ?

Husker du den lille plastutfordringen jeg ga meg selv – og dere- i forrige uke? Jeg har planer om å følge det opp med mer konkrete tips til alternativer til forbruksvare som plastfolie og engangsbestikk. Det vil ta litt tid siden det innebærer testing, men det kommer!

I mellomtiden starter jeg med noe det har vært mye snakk om i det siste: Mikroplast. Konvensjonell tannpasta inneholder bittesmå mikroplastkuler, som skylles ut i vannet og ender opp i havet. De siste par årene har jeg hamstret min favoritt-tannpasta, Homeodent, på franske apotek. Nå har jeg fått en ny favoritt! Den er fra greske Korres og heter Whitening Toothpaste Anisum and Eucalyptus.

I følge Korres’ hjemmeside, sikrer eukalyptusolje langvarig friskhet, salvie er bakteriedrepende og kamille har en beroligende effekt på tannkjøttet. Merkets formler er basert på nedbrytbare og sertifisert økologiske ingredienser. Korres benytter seg kun av fornybar energi, unngår luftfrakt og unødvendig emballasje. Du kan lese mer om merkets forhold til bærekraft her.

Plast og brast

Visste du at det produseres 3,6 milliarder plasttannbørster hvert år? Og at de fleste av disse ender opp i havet eller på søppelfyllinger? Ikke jeg heller, men det står på baksiden av esken til svenske Humble Brush, som jeg nylig fikk i en goodiebag. Jeg har fått mye rart, tullete og fint i goodiebags gjennom årene, og lagt merke til at jeg blir mest begeistret for helt små, jordnære ting.

Blant høydepunktene er en økologisk tomatplante, en biodynamisk rødbet med jord på og denne «ydmyke» tannbørsten.

Håndtaket til Humble Brush er laget av 100% nedbrytbar, bærekraftig dyrket bambus. Bambus er den raskest voksende planten på jorden. Siden den naturlig inneholder antimikrobielle midler, er kunstgjødsel eller sprøytemidler overflødig.

humble-brush-sweden-bambus-anja-stang

Stiller meg bak dette sitatet! Den tynne plastfilmen er plantebasert og nedbrytbar.

Pappesken er av resirkulert papp og den tynne plasthylsen den ligger i er laget av planter og komposterbar. Og det kanskje fineste av alt: For hver solgte tannbørste får et barn som trenger det en gratis tannbørste eller ditto tannpleie via Humble Smile Foundation.

Humble Brush kan blant annet kjøpes her, til den ydmyke pris av 65 kroner. Og som det står på esken:

«Never believe that a few caring people can’t change the world. For, indeed, that’s all who ever have.»

Har du klart å droppe noen «plastlaster» siden sist? I så fall gleder jeg meg til å høre om det. God søndag!

boy-photo-bomb-humble-brush-anja-stang

Ikke bare, bare å blogge på en søndag… Verdens fineste fotobombe ❤️