sunne-glutenfri-sukkerfrie-melkefrie-brownies-green-house
KJØKKENET

Muligens verdens sunneste brownies?

Wooop – jeg har bursdag i dag! For anledningen har jeg laget mine første brownies – stappfulle av grønnsaker…

blender-sotpotet-avokado-kokosmelk-sunne-brownies-green-house
Sånn så det ut underveis. Minner dette om brownies, mon tro?

Kan det smake godt, lurer du sikkert på? Svaret er ja! Selv om jeg må innrømme at barna mine ikke kicket heeelt på konseptet. Kanskje ikke så rart når de knapt inneholder én ingrediens du forbinder med baking, bortsett fra kakao?

Vanlige brownies inneholder gjerne rause mengder sukker, melk og mel. Disse inneholder ingen av delene, og er dermed både veganske, glutenfri og fryktelig sunne. Istedenfor alt det nevnte inneholder de blant annet søtpotet, avokado, peanøttsmør og kokosmelk. Say what?

Browniesene kan nytes med verdens beste samvittighet, gjerne til frokost, siden de er rike på antioksidanter, fiber og sunt fett.

sunne-glutenfri-sukkerfrie-melkefrie-brownies-green-house

Jeg har åpenbart en greie med avokado, for den helt rå bursdagskaken jeg lagde i fjor inneholder også anselige mengder. Likevel er de to som natt og dag, selv om de er omtrent like sunne.

Min fine Nesodden-venninne Camilla kom innom, og ble dagens første voksne testperson. Jeg lyver ikke når jeg sier at hun var over seg av begeistring. Her har du (og hun) oppskriften, som er nok til en brødform (jeg triplet den for å også fylle en rund springform):

Sunne, glutenfri, sukkerfrie, melkefrie og veganske brownies

  • 1/2 kopp most avokado (ca en halv)
  • 1/2 kopp kokt søtpotet
  • 1/2 kopp kremet nøttesmør (jeg brukte peanøttsmør)
  • 2 ss lønnesirup
  • 1/4 kopp kokosmelk
  • 3 ss kakao

Kjør alt i blender, spre deigen tynt utover en brødform og stek på 180 grader i ca 30-40 minutter. Kjøl ned før servering.

Browniesene blir ganske muddy, og har en mousse-aktig tekstur. De egner seg ypperlig med litt is eller krem og bær ved siden av, og gjerne et melisdryss for ekstra sødme. Du kan også gjøre selve deigen søtere (og dermed mer barnevennlig) ved å tilsette noen ekstra skjeer lønnesirup eller kokosblomstsukker.

diplom-dola-is-romme-jordbar-okologisk-green-house
Økologisk Døla-is med rømme og jordbær passet som hånd i hanske! For ordens skyld er ingen av ingrediensene sponset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!