vegansk-kakao-varm-sjokolade-laktosefri-sunn-supergod

Ingenting er så godt som varm sjokolade i vinterkulda. Spesielt når den er helt melkefri, sukkerfri og vegansk.

Tekst og foto: Marte Garmann

Nå har snøen lagt seg pent over hele landet, og er det noe jeg liker aller best ved denne årstiden så er det å komme inn i varmen. Etter å ha vært på skitur, lekt ute i snøen med ungene eller bare trasket hjem fra jobb. Tenne på peisen, masse stearinlys og en stor kopp varm sjokolade.

Kakao er ikke bare godt, men kjempesunt. I hvert fall når den ikke lages med masse hvitt sukker.

Kakaobønner er propfulle av polyfenoler, et stoff som både virker som et antioksidant og som benbygger. De inneholder også magnesium som er godt for nervesystemet, og masse D-vitamin som de fleste av oss får lite av i vintermørket.

Når denne varme sjokoladen også lages av dadler og cashewnøtter, er det ingen grunn til å ikke drikke den hele vinteren igjennom. Cashewnøttene lager en deilig myk nøttemelk og er en god kilde til proteiner og flere antioksidanter. De er også rike på magnesium, kalium, jern og kostfiber.

Kakao for to

Dette trenger du:

  • 1 neve (60 g)  rå cashew nøtter
  • 6 dadler uten stein
  • 2 ss økologisk kakaopulver
  • 2 dl kaldt vann
  • 3 dl kokende vann
  • ¼ ts økologisk vaniljepulver

Legg cashewnøtter og dadler i 2 dl kaldt vann i minst 10 minutter.

Hell vann, nøtter, dadler og kakaopulver i en blender og kjør alt til en helt glatt sjokoladesaus. (Sausen kan med fordel brukes på is og pannekaker også. Nam!)

Blandes ut med 2-3 dl kokende vann. Server gjerne med en shot kaffe og litt kaneldryss.

***

Marte Garmann er matfotograf, og elsker å lage oppskrifter som er litt sunnere, men veldig gode.  Følg @martegarmann på Instagram!