gronn-festival-barnas-ide-verksted-pinnsvin

I går gikk Grønn Festival av stabelen for sjette gang; jeg var der for første. Festivalen i regi av MDG er et tverrpolitisk event som byr på flinke foredragsholdere, supre konserter, aktiviteter for barn og grønne salgsboder. Og altså våre brukte klær.

Det var mitt initiativ å ha et lite gjenbruksmarked på festivalen, og det ble heldigvis tatt imot med åpne armer. Jeg tok med meg et knippe kule Nesoddenkvinns – Ingrid Holm, Ida Elisassen Coker og Janne Melbye Gillgren. Sammen solgte vi en salig blanding av barneklær, brukte dameklær og designkupp.

ingrid-holm-anja-stang-gronn-festival-mdg-nesodden 2 2

Smørblide selgere på gjenbruksmarked. Ingrid Holm til venstre.

«Klesdoktoren» Ragnhild Karijord stod også parat til å kurere hullete klenodier, og ved siden av oss solgte Grønt Skift sine økologiske og etiske klær. Barna kunne skyte med pil og bue eller finne ut hvordan de kan hjelpe pinnsvin, mens foreldrene for eksempel hørte på klimapsykolog Per Espen Stoknes‘ foredrag.

Benekting og klimaoptimisme

Det var så mange gjenbrukssultne besøkende i teltet vårt til enhver tid at jeg ikke fikk det med meg, men jeg hørte Per Espen snakke på Litteraturhuset i vår og leser boken hans, «Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming». For en inspirerende og kunnskapsrik fyr!

sofie-mellegard-syltetoy-honning-gronn-festival-nesodden

Sofie Mellegård lager det beste økologiske syltetøyet og honning fra hagen på Fjellstrand 💛

Grunntanken hans er at vi lukker ørene for dommedagsprofetier og abstrakte utslippstall, og i stor grad er i benekting. Og hvordan løser vi det?

Ved å fokusere på positiv tankegang, hva hver enkelt kan gjøre og hvor fint livet kan bli hvis vi tar grep. Omtrent hele tanken bak Green House, altså.

Under får du litt flere glimt fra søndagen. Det var så hektisk at jeg ikke rakk å ta så mange bilder. Ikke en gang et ordentlig av oss fire som solgte sammen, haha! Men jeg tror du får et inntrykk.

Var du ikke der, får du sjansen igjen neste år. Mest sannsynlig blir det gjenbruksmarked da også.

gronn-festival-mdg-hellviktangen-anja-stang

Hellviktangen i solnedgang 🙌🏼

ice-bear-ass-gronn-festival-nesodden-hellviktangen

The polar beer’s ass…

dal-indisk-mat-hellviktangen-gronn-festival-nesodden

Deilig dal til lunsj på Hellviktangen Kulturhus.

gront-skift-baby-body-okologiske-rettferdige-klar-eco-gronn-festival

Søte babybodies og fine basics i økologisk lin hos Grønt Skift.

salt-krystall-lamper-hellviktangen-gronn-festival

Saltkrystall-lamper er kanskje en hippiegreie, men de gir et skikkelig fint lys og deilig inneklima.