ANNONSE

matsmart-no-redd-mat-rimelig-best-for-dato-green-house

Alltid stas å åpne en levering fra Matsmart! Må bare prøve å ikke spise opp alt godiset på én gang…

Er du også en sånn som liker å handle øko- og veggismat i Sverige når du har muligheten? Vel, det kan du – minst like rimelig og uten å reise lengre enn til ditt lokale postkontor!

Jeg testet Matsmart for første gang i mai, og det var en udelt positiv opplevelse. Selve grunnideen er så god – å redde mat fra kastedøden, for en ekstra rimelig penge.

Det er nemlig mange grunner til at mat kastes, og de færreste innebærer at den er dårlig.

Som du kanskje vet, er ikke best før det samme som siste forbruksdag. Mange varer holder seg i flere år etter at best-før-datoen har gått ut.

matsmart-no-redd-mat-rimelig-green-house

Store partier med mat må kastes av så tullete grunner som nytt navn, nye smakskombinasjoner eller endret emballasje. Slike endringer gjøres med jevne mellomrom, og av hensyn til rebrandingen, blir de tidligere pakningene gjerne dumpet – selv om holdbarheten er innafor.

Hos Matsmart kan du derfor finne smakene du savner, eller en litt annen innpakning. For å snu litt på det: Er du virkelig interessert i å betale mye mer for det nye designet? Ikke jeg heller.

Bli en matredder i dag!

Som jeg har skrevet mye om tidligere, kastes en tredel av all mat som produseres i verden. Det er både veldig dumt og veldig trist, men heldigvis er det mye fokus på å kaste mindre mat for tiden. Og ting skjer:

I 2017 reddet nordmenn 58 tonn mat via Matsmart! Og det blir mer for hver dag.

matsmart-no-rimelig-mat-holdbarhets-dato-green-house

Under halvparten av alt vi fikk for 800 kroner: Økologisk kaffesirup, cashewnøtter, mandelmel, kikertpasta og müsli.

Fem grunner til å teste konseptet:

  1. Du redder god, næringsrik og finfin mat fra å havne på fyllingen.
  2. Du sparer penger. Faktisk mellom 20 og 90% fra normal butikkpris.
  3. Du får et annerledes og mer spennende utvalg med kjente kvalitetsmerker. For eksempel er økologisk mat en egen kategori; gluten- og laktosefritt en annen.
  4. Nettsiden er lett og intuitiv å navigere, og du kan se innholdsfortegnelser, best-før-dato og hvor mye du sparer mot normal butikkpris (i snitt 50%). Du kan også se hvor mye pakken vil veie.
  5. Pakken hentes på ditt lokale postkontor, gjerne din lokale matbutikk. Hentingen kan lett kombineres med å handle ferskvarer som brød eller grønnsaker, som Matsmart av praktiske grunner ikke tilbyr.

Jeg har blitt fast gjest hos Matsmart, og får lov til å gi deg en ekstra hyggelig velkomst:

Koden «greenhouse» gir hele 100 kroner rabatt på kjøp over 350 kroner, kan brukes én gang per kunde og er gyldig til og med mandag 27. august.

okologisk-mat-supermat-matsmart-no-green-house

Oppdatering 3. desember 2018: Matsmart har dessverre bestemt seg for å sette den norske siden på hold, så det er for øyeblikket ikke mulig å handle derfra.