raisa-brigade-nenet-yamal-peninsula-ural-mountains-russia-2011-jimmy-nelson

Alle fotografier er av Jimmy Nelson, brukt med tillatelse fra Willas.

Skynd deg! Akkurat som disse overjordisk vakre motivene, er denne fotoutstillingen snart historie.

Willas Contemporary er en liten perle av et fotokunstgalleri midt i sentrum, i Tordenskjolds gt 7. I samme bygning som MESH, som jeg ofte bruker som møtested og sentral skrivestue.

Jeg oppdaget Willas for et par måneder siden da jeg gikk tilfeldig forbi, og ble sugd inn av stemmen til fotograf Nick Brandt. Han snakket om utstillingen Inherit The Dust via en liten høyttaler festet til glassveggen. Temaet var truede dyrearter og menneskelig ødeleggelse, men bildene var kontrastfylte, støvete, vakre. Og jeg blir alltid glad når noen klarer å kombinere noe estetisk interessant med noe viktig.

Det gjør Jimmy Nelson også. Before They Pass Away står bare til og med 14. januar, så i går dro jeg tilbake til Willas. Den britiske fotografen har besøkt 35 isolerte og visuelt unike stammer og urfolk mellom 2010 og 2015. Før de forsvinner grunnet klimaendringer, konflikter og industri.

jimmy-nelson-goroka-eastern-highlands-papua-new-guinea-2010

Til tross for det dystre utgangspunktet, ble jeg nesten slått i bakken av de fargerike, fantastiske personlighetene, utsmykningene og antrekkene. Personlig stil er bare fornavnet.

Du har en uke på deg. Salgsutstillingen rommer 30 fantastiske verker i fire ulike størrelser og begrenset opplag. De største er 180 x 360 cm, så det er noe ganske annet å se dem i RL. Go, go, go! Før både bildene og menneskene på dem er borte.

sarbore-serengeti-tanzania-jimmy-nelson perak-lady-lamayuru-monastery-lamayaru-village-ladakh-india-jimmy-nelson altantsogts-bayan-olgii-mongolia-jimmy-nelson gogine-boy-goroka-eastern-highland-papua-new-guinea-jimmy-nelson barga-hammarech-bori-village-southern-omo-ethiopia-jimmy-nelsonxv-66-tumbu-hangu-peter-hapiya-kati-hengene-steven-huli-wigmen-ambua-falls-tari-valley-papua-new-guinea-2010-available-in-62x-110cm-100x-180-cm-140x-260-cm-180x-360-cm