green-world-anja-stang-stormkjokken
KJØKKENET, UTEROMMET

Snusmumrikken og stormkjøkkenet

Annonse

green-world-anja-stang-stormkjokken
Nå er kaffen klar! ??

Så kom det altså endelig snø, dere. Etter at den først regnet bort altfor tidlig, er den tilbake. Nå ønsker jeg meg bare mer – og at den varer helt til jul!

Jeg har aldri vært noe vintermenneske, men den første snøen har fortsatt noe magisk over seg – akkurat som da jeg var liten. Det blir lysere og lunere, og så kan jo endelig vinteren brukes til noe: Aking, ski, snowboard, skøyter, snøballkrig. Og skikkelig fine turer med bål og termos.

Eller hvorfor ikke gå hele veien og lage kaffen fra bunnen av, midt ute i skogen?

primus-storm-kjokken-green-world

Altså, vi droppet å ta med kaffekvern på tur; ett sted går jo for all del grensen. Men en av våre favorittmåter å brygge kaffe på, er aeropress. Den lille dingsen veier så lite at den egner seg like godt på hyttetur som på kontoret. Eller midt i Nesoddmarka.

Stormkjøkken minus storm

Heldigvis hadde jeg turglade foreldre, men jeg har ikke vokst opp med telt og stormkjøkken. Dette er Mortens barndomstradisjon, og stormkjøkkenet i aluminium er like fint i dag som på 80-tallet. Da han flyttet hjemmefra tok han det med seg, noe jeg er veldig glad for. For nå skaper det nye minner i vår lille familie!

På sensommeren stekte vi pølser i panna på stranden – så mye kulere enn engangsgrill! Denne gang ble det kaffe.

aeropress-stormkjokken-green-world-anja-stang
Snusmumrikken i sitt ess ☕️

Green World har nemlig også hele kaffebønner, som kan males til valgfri grad. Stadig flere, her i kaffenerdingens nye hjemland, har kvern hjemme. Vi fikk hjelp av gode venner, men må nok skaffe oss en liten kaffekvern snart. Det er ikke så dyrt, og gir ekstra fersk smak og lengre holdbarhet.

Så hvorfor ikke bare ta med kaffe på termos, lurer du kanskje? Dette var Mortens idé, og jeg fikk et lynkurs i stormkjøkkenbruk av min egen Snusmumrikk. Det tar selvsagt litt lengre tid, men er så verdt det. For er det et sted man for én gangs skyld ikke har dårlig tid, er det vel ute i skogen?

nesodden-vinter-sno-sol-anja-stang
Snø og førjulsstemning i Nesoddmarka ?

Det blir et lite rituale. I våre flyktige liv der tid og tilstedeværelse er mangelvare, blir utendørs kaffebrygging en fin måte å sette pris på seg selv og hverandre.

Et klassisk stormkjøkken er en beskjeden investering for livet, og den perfekte kompanjongen til økologisk kaffe. Selv har jeg planer om å bli mer friluftsmenneske (ikke le!). Når sommeren kommer skal vi telte på Steilene, en fredet øygruppe rett utenfor Nesodden som minner mest om Mummitrollets Ødeøy.

Jeg satser på at ikke Hufsa kommer på besøk, selv om hun trekkes mot varme for å tine sin frosne kropp. Stormkjøkkenet og kaffen er nemlig selvskrevne turkamerater, uansett årstid.

green-world-okologisk-kaffe-hele-bonner-anja-stang
Hele, økologiske kaffebønner fra  selges blant annet hos Meny ?

Dette innlegget er en del av et langsiktig samarbeid med Green World økologisk kaffe. Neste uke serverer jeg en skikkelig deilig førjulsoppskrift!

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!