Her får du oppskriften på en enkel og veldig god middag, med en av de mest undervurderte ingrediensene noensinne: Fersk sei.   

Jeg har vært busy med å drifte instastoryen til @livsstilstories på instagram i dag. Jeg ble invitert til å bidra til den nystartede profilen med en gjeng inspiratorer innenfor clean living, sunnhet, velvære, yoga, trening og selvutvikling. «Driften» går på rundgang, én dag per person, og mine poster (det ble rimelig mange!) «lever» en stund til. Sjekk det ut og følg gjerne @livsstilstories på instagram!

For min del var det beste med denne første runden at jeg har pushet meg selv litt mer enn jeg ville gjort på en vanlig lørdag.

Spesielt siden jeg hangler etter en forkjølelse som «aldri» går over. Jeg har ikke noe behov for å fremstå som kjernesunn, men i dag har jeg blant annet laget grønn smoothie, gjort vinyasa og akt med gutta.

fersk-sei-karri-curry-poteter-purre-oppskrift-green-house

Egentlig burde jeg lagt ut alle dagens oppskrifter, siden det ble mye fresh mat. Inkludert en asiatisk lunsj med chili, hvitløk og ingefær, som forhåpentlig knuser det ukuelige viruset en gang for alle.

Fiskeretten vi lagde til middag, som er en av våre go-to-familiemiddager– er uansett så genial at den fortjener å deles. Vi snakker fersk sei med sprøstekt purre og en helt sykt deilig karrisaus med eple.

Dette trenger du og slik gjør du:

600 gram fersk sei totalt til fire personer (150 gram per person)

Saus:

  • 1 ss smør til steking
  • 1/2-1 ts currypasta (thai)
  • 1 gul løk (finhakket)
  • 1 syrlig, grønt eple (skrelt og revet)
  • 1 ss karripulver
  • 1 dl varmt vann
  • 1 buljongterning (kylling – bruk grønnsak hvis du er pesketarianer)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts gurkemeie

Stek currypastaen i smør i cirka et halvt minutt, tilsett løk og stek videre. Tilsett revet eple og karri, rør godt. Tilsett kokt vann og knus buljongen oppi. Rør godt og tilsett fløte. La småkoke i minst 20 minutter. Rør inn gurkemeie til slutt og kjør sausen jevn med en stavmikser.

Tilbehør:

En hel purre snittes i strimler og stekes i godt brunet smør på høy varme til de blir karamellisert, nesten brent.

Servér straks, med kokte økopoteter og rause mengder saus. Nam!

granateple-sjokolade-okologisk-vegansk-dessert-green-house

Granateple og råsjokolade til dessert

Denne spontane desserten er som livet; best når det ikke er planlagt. Granateplene var egentlig tiltenkt en chiagrøt og sjokoladen leste du kanskje om her forleden. Sammen er de dynamitt.

Duoen kunne godt nytt selskap av litt pisket krem eller vaniljekesam, men det hadde vi ikke i huset. Uten er den derimot vegansk, for de av dere som setter pris på det. Sjokoladen er dessuten både rå og økologisk.

Hvis du har prøvd å ta ut kjernene av et granateple og laget en «blodig mess», har jeg et triks til deg: Del eplet i to og slå hardt på skallet med baksiden av en stor skje over en skål. Da spretter kjernene ut helt av seg selv, uten at deler av «veggene» som ikke smaker noe godt følger med! Du må nok holde på en liten stund, men det er definitivt den enkleste og minst grisete måten å gjøre det på.

Har du laget noe godt til middag i det siste? Tips meg gjerne!