Herregud, for en dag! Vi tok en tur på stranden, kanskje en av sesongens siste, og kom hjem med en bøtte full av håndplukkede østers.

osters-oysters-havets-frukter-wiinblad-nesodden-green-house-anja-stang

En bolle lykke! 😋

Vi hadde fått et tips, dro ut på jakt og ble virkelig ikke skuffet! Det var hvitt på hvitt av Stillehavsøsters, den typen som er svartelistet siden den fortrenger de norske blåskjellene og formerer seg uhorvelig fort.

Den har kommet hit på grunn av mildere klima og høyere havtemperatur, og nordmenn har blitt oppfordret til å plukke flest mulig. Det er med andre ord et bærekraftgrep å spise østers.

Husk bare å sjekke blåskjellvarselet først! Det finnes ikke noe eget østersvarsel, men blåskjellene er en indikator på om det er trygt å spise dem, og oppdateres ukentlig.

anja-stang-badesko-hav-osters-oysters-nesodden

De lyse «flekkene» er østers! Jeg i gjennomsiktige, en gang hypertrendy badesko  😜

Selvplukk av havets frukter

Vi elsker østers, men har aldri plukket – for ikke å snakke om åpnet– dem selv før. Derfor ble det litt googling, og forespørsler til alle naboer om østerskniv. Inntil Morten kom på at vi kunne bruke den gode, gamle tollekniven.

Tilfeldigvis hadde vi en flaske champagne liggende også, for de to er jo en obligatorisk match. Så nå sitter jeg og skriver i lett sjampisbuzz, med magen full av selvplukket, vill, norsk natur. Nam!

Håper du har hatt en super sensommersøndag? 😎

oysters-lemon-wiinblad-duk-sitron-champagne-green-house