matmuffins-sunt-godt-enkelt-anja-stang

De ser gode ut, men smaker enda bedre 😋

Hvordan er din helg så langt? Min ble straks enda bedre.

Jeg vet ikke med deg, men personlig liker jeg ordet muffins bedre enn ‘cupcakes’. Og med salte, digge ting i istedenfor sticky glasur og preppy pynt, kan du gjerne spise dem både til frokost og lunsj. Eller med en god, grønn salat ved siden av til middag.

Jeg er ikke spesielt god til å bake; til å ta meg tid til å gjøre det. Derfor håper jeg du tror meg på at disse krever særdeles lite tid. Deigen trenger ikke engang å heves!

Noe av det beste, rent bortsett fra smaken, er også at du mer eller mindre kan putte i dem akkurat hva du vil!

Jeg brukte en miks av revet, økologisk Norvegia, parmesan og soltørkede tomater, men du kan erstatte deler av fyllet med hva ditt hjerte begjærer og du måtte ha for hånden. Siden barna mine «ikke elsker» soltørkede tomater, tilsetter jeg bitene i resten av deigen etter å ha fylt minst halvparten av formene.

Valgfri eller glutenfri

Det er fritt frem når det gjelder deigen også, faktisk. Jeg bruker en blanding av finmalt emmermel, havremel (laget ved å kjøre lettkokte havregryn i blender), cottage cheese, rømme og egg, men du kan selvsagt velge andre meltyper (fx glutenfri) og erstatte rømmen med gresk yoghurt, kesam eller creme fraiche. De kan også lages som vanlige rundstykker, men jeg synes alt blir morsommere i muffinsformer. Og så er de veldig populært matpakkefyll.

Muffinsene er vegetariske (hvis du ikke tilsetter skinke, da), men ikke veganske. Derimot er de skikkelig proteinrike takket være cottage cheese og egg.

Beregn en drøy halvtime inkludert stekingen, og doble gjerne mengden hvis du vil fryse noen eller ha nok til morgendagens matpakker. Denne mengden forsvinner nesten før du kan si muff…

Matmuffins med ost og soltørket tomat

  • 3 egg
  • 100g finmalt mel av emmer, enkorn eller spelt
  • 150g økologiske, lettkokte havregryn
  • 150g cottage cheese
  • 100g økologisk lettrømme
  • 1,5 ts natron
  • ½ ts himalayasalt
  • 150g revet ost, fx økologisk Norvegia og parmesan
  • Et par spiseskjeer soltørket tomat, kuttet i biter
  • 1 ss økologisk olivenolje

Blant alt i en bolle og la stå et par minutter. Blir til 12-15 små muffins, fordelt i silikonformer eller på muffinsbrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, til de er gylne. Spis straks eller oppbevar i kjøleskap (maks et par dager) eller fryser. Nyt!