resteomelett-med-beter

Så (ome)lett, så godt!

Når verden på et øyeblikk blir snudd på hodet, er en dose comfort food på sin plass. Fett på nervene, kalte morfaren min det. Etter begravelsen hans for mange år siden, dro vi på Theatercaféen og spiste de feiteste kakene vi fant. Vi visste at «gravølet» var helt i hans ånd.

Når det skjer noe urovekkende – som presidentvalget i USA, får jeg automatisk en craving etter varm, trøstende mat. Når jeg innser at verdier som empati, miljøvern og likestilling går fløyten i et av verdens største land, er det på tide å ta grep. Om stekepanna.

Jeg tror på at det nytter hvis alle gjør litt, og jeg nekter å la en maktsyk misogynist få meg til å miste trua. Det blir bare enda viktigere å prøve å begrense skadene.

Rester til lunsj

Hva jeg fant i kjøleskapet? To økologiske egg (skal du kjøpe én økologisk matvare, så kjøp egg), litt løk, en halv pakke revet mozzarella og en skål med ovnsbakte rotgrønnsaker fra gårsdagens middag. Dermed ble det en vri på spansk omelett – med beter, pastinakk og søtpotet i tillegg til poteter.

Omelett har jo «lett» i navnet sitt, men likevel: Stek løken myk og tilsett grønnsakene. Er de rå, steker du dem i et par minutter før du heller over vispet egg tilsatt litt salt og pepper. Og skru ned varmen!

Trikset for en god omelett er nemlig tålmodighet. La den steke på lav varme til eggeblandingen begynner å stivne, og strø over revet ost. Stek et par minutter til, til omeletten begynner å bli gyllen på undersiden. Voila!

Prøv å være til stede, og unngå for enhver pris å lese nyheter mens du spiser. Alle kan gjøre litt, men det er en kunst å ikke bruke for mye energi på det vi ikke kan gjøre noe med.