anja-stang-green-house-pierre-robert-17-mai
GARDEROBEN

Hurra for blonder, søljer og superundertøy!

Annonse

anja-stang-green-house-pierre-robert-17-mai

Er det noe denne usedvanlig lange vinteren har lært oss, er det at det er viktig å holde varmen. Spesielt nå som våren endelig er her, og vi ikke kan vente med å ikle oss luftige bluser, lette jakker og åpne sko?
Da er det lurt å sørge for at basen er på plass – bokstavelig talt.

Jeg krysser fingrene for at det blir en skyfri nasjonaldag, med sol som varmer så mye at isen nesten smelter før vi rekker å spise den. Men hvis ikke?

Personlig pleier jeg å bruke bunad på 17. mai, og i fjor delte jeg den selsomme historien om hvordan bunaden min forsvant og på et vis dukket opp igjen.

bunad-tilbehor-ull-hanneli-pierre-robert-green-house
Rosa går igjen i min festbunad fra Gudbrandsdalen ? Søljene bor fortsatt i mammas gamle badekubeeske.

Siden jeg synes bunaden min er finest uten jakke, har jeg lang tradisjon med å bruke ulltrøye under. Gjerne fra Pierre Robert.

Det passer selvsagt vel så godt med en kremhvit eller hudfarget, men jeg blir ekstra feststemt av Hanneli Mustapartas tyggisrosa variant i merinoull og Tencel.

Når jeg fester den siste, lille søljen på høyde med halsgropen, blir den usynlig.

bunad-skjorte-pierre-robert-hanneli-rosa-green-house

Ull og blonder

Skulle jeg først la bunaden forbli i skapet, innrømmer jeg at jeg liker å bruke flaggets farger den dagen. Men gjerne med en liten vri.

Hvorfor ikke bære ulltrøya synlig? Den marineblå, langeermede gir en lun vri på 17. mai-antrekket, i kombinasjon med kremhvite blonder og røde fargeklatter.

Skjørtet er forresten by TiMo og en gjenbruksgave fra min venninne Marianne, beltet vintage YSL og vesken en velbrukt Céline. Prada-solbrillene og klipsøredobbene fra Chanel gjør antrekket mindre forutsigbart fargemessig.

anja-stang-pierre-robert-17-mai-ull-green-house

Både de langermede og kortermede trøyene er fine å kombinere lagvis i antrekk til hverdags og fest, for eksempel med en ermeløs topp eller kjole over. Plaggene fra designsamarbeidet med Hanneli Mustaparta er mine favoritter, og har en delikat kvalitet som absolutt ikke trenger å dekkes til!

Om mulesing og miljø

Pierre Robert jobber helhetlig med bærekraft, og merinosauene ullen kommer fra har ikke blitt utsatt for smertefull mulesing. Miljøhensyn er integrert i innovasjonsprosessen, og påvirker valg av tekstilfiber, fargestoffer, emballasje og transport. Her kan du lese mer om Pierre Roberts miljøpolicy.

I sin Wool Collection har de erstattet viskose med Tencel, som er laget av cellulose fra FSC-sertifisert skogdrift. Siden Tencel har mange av de samme egenskapene som ull, funker de to så fint sammen.

nasjonaldag-rodt-hvitt-blatt-ull-pierre-robert-green-house

Merkets ullkolleksjon for barn, som brukes flittig her i huset, har nylig blitt Svanemerket. Pierre Robert samarbeider også med Fretex, og har fokus på resirkulering av utslitte ullplagg. Men før det kan du nyte dem lenge, og husk at ull ikke må vaskes så ofte! Heng dem heller jevnlig ut til lufting.

På søndag skal jeg ut på en spennende reise, og den rosa ulltoppen blir nok en del av reiseantrekket. Hvilke plagg er vel bedre enn de som får deg til å både føle deg like fin som komfortabel?

ull-nasjonaldag-17-mai-pierre-robert-green-house

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Close
Velkommen!